Installing Joomla

logo

rekvizit1

brend1

       Відділом оцінки ризиків Управління оцінки ризиків та стратегічного розвитку Держпродспоживслужби проводиться робота з відстеження ситуації в світі щодо офіційно підтверджених випадків інфікування на COVID-19 серед тварин. В ході моніторингу та аналізу опублікованих матеріалів виявлено, що в ЗМІ та соціальних мережах поширюється багато суперечної інформації без науково-дослідного підґрунтя, яка викладена у такий спосіб може сприйматися як ймовірна загроза для громадськості та бізнес-операторів, діяльність яких пов'язана із вирощуванням, утриманням та обігом тварин, що в подальшому може привести до ускладнення епізоотичної ситуації в наслідок невідповідного поводження з тваринами в період епідемії COVID-19.

       Враховуючи дослідження щодо сприятливості домашніх тварин до SARS-CoV-2, проведених на базі Харбінського ветеринарного науково-дослідного інституту  Китайської академії сільськогосподарських наук було виявлено, що тхори і кішки є чутливими до даного вірусу, собаки мають низьку сприятливість, а худоба, включаючи свиней, курчат і качок, не сприятлива до вірусу.

       Також інформуємо, що за результатами досліджень позитивних на COVID-19 тварин не підтверджено спроможності вірусу передаватись від тварини до  людині та від тварини до тварини.

       З метою недопущення порушень в роботі та/або тимчасового зупинення потужностей з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових продуктів внаслідок поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, доводимо: на сьогоднішній день не існує доказів того, що віруси, які спричиняють респіраторні захворювання (включаючи корона вірус), передаються через харчові продукти або упаковку харчових продуктів.

                                                                               За інформацією Мар'їнського районного управління

Головного управління

Держпродспоживслужби

в Донецькій області 

Нещодавно розміщене